zaterdag 29 juni 2013

Stand zomertoernooi na 4e ronde

Hans Uitenbroek gaf in Schaakmagazine een mooi interview. Hij is voorzitter van de Nederlands Bond van Schaakprobleemvrienden en ik begrijp onder andere dat hij met zijn 48 jaar behoort tot de jongere generatie in deze bond. Het is geen citaat van hemzelf, maar wat moesten zijn tegenstanders , Tjerk Tinga (jeugdleider RSB !) en Lennart den Boer, dan wel niet gedacht hebben? Zij komen net kijken, maar werden toch door deze "jongere generatie " aan de kant gezet. Achteraf horen zij ook nog eens van Hans dat hij niet goed stond, ja zelfs verloren, maar toch dat kansje kreeg.

Deze avond waren er ook weer wat nieuwe gezichten. Zo kwam jonkie Gijsbert Kamerman eindelijk weer eens uit zijn schulp. Echter hij durfde maar 1 potje te spelen en speelde angstig remise tegen Middelkoop. Dat is natuurlijk weinig bijzonders. Ruud Kok kwam ook een potje meespelen, maar meespelen is zeker niet winnen tegen een Adri Jumelet.
Onderin speelde Gerrit Boer de sterren van de hemel en pakte ook RSB-afgevaardigde Peter de Weerd zijn eerste punt. We moeten een beetje oppassen natuurlijk met Peter dat hij niet te weinig krijgt anders zijn we straks alsnog dat PK in onze Groene Hel kwijt. Volgende week dus maar tegen Ruud Kok indelen lijkt me. Wedstrijdleider van de Laar staat trouwens ook best laag en het zijn ook nog eens allemaal bye's. Eigenlijk staat hij dus op de laatste plaats.
Volgende week gaan we verder met de 5e en 6e ronde. Kom uw kunsten vertonen tegen oudere jongeren, jeugd, jongeren , aanstormende jeugd, jochies, adolescenten, pubers, benjamins , etc.

Herman van Malde

Geen opmerkingen: