zaterdag 27 september 2014

Keizergroep na drie ronden

Zo'n groep is met een beperkte opkomst direct een slangenkuil: "Eten of gegeten worden." is de veelvuldig gehoorde kreet.
Sommige bangeriken wilden zelfs op voorhand hun toevlucht zoeken in de Passagecup, maar daar werd subiet een stokje voor gestoken.
Adri Jumelet heeft na zijn eerste winst rustig de kat uit de boom gekeken, en heeft met zijn ''afwezigheidspunten" (factor 1 met maximaal 9 afzeggingen in deze cyclus) een mooie derde plek bemachtigd.
Voor de bond spelen wordt in dit Keizersysteem ook beloond, Coen van Baren kan daar als eerste over meepraten na zijn remise aan bord 1 tegen Spijkenisse 4. (Factor 3, ongeacht de uitslag in de bondspartij)
De factor voor winst is 6, en de factor voor remise is 3. Dus wanneer je voor de bond schaakt, speel je als het ware remise tegen jezelf in de Keizergroep. Let wel op, dat voor de bond spelen natuurlijk alleen geldt wanneer je voor Charlois Europoort voor de bond speelt. Zo chauvinistisch zijn we dan ook wel weer. Je moet er toch niet aan denken dat iemand van Rokado of Fianchetto voor de bond tegen Charlois Europoort speelt, per ongeluk wint en dan ook nog eens punten verdient in ónze Keizercompetitie?
Ben je onverhoopt oneven, waar je zelf dus weinig aan kan doen, dan krijg je een factor van 4. Logisch, want je wilde wel spelen, maar je werd uitgeloot. Met een factor 4 ga je er dan altijd op vooruit, want je verdient dan 4/6e van je eigen waarde. Een reële waardering, want je had in de competitie tegen mensen kunnen spelen met waarden die hoger of lager dan je eigen waardering lagen.
Sta je bovenaan na al deze indelingsregeltjes, dan ben je na het itereren gewoonweg 64 punten waard.

Samenvattend: "Dat de beste moge winnen, en de uitslag van een schaakpartij is altijd terecht..."


1 opmerking:

Adri zei

Stond op het punt om naar de club te gaan maar helaas een lekke band gooide roet in 't eten. nota bene de zwaarste anti-lekband die er te krijgen is. Mijn voorste band is een gewone dunne band die heb ik al 5 jaar die is nooit lek geweest. Voortaan maar dunne banden kopen.