maandag 3 november 2014

CE 5 speelt gelijk

Aan de vooravond van de Rotterdamse clash in de Meesterklasse werd nog geschaakt in de tweede klasse RSB. Het vijfde team van Charlois Europoort ging op bezoek bij Zwijndrecht 1. CE behield lange tijd een voorsprong maar in de laatste fase moest toch een matchpunt worden ingeleverd.

Henk Kootkar tekende voor het eerste punt. Mijns inziens een regelmatige winstpartij waarbij zijn stukken beter van kwaliteit waren.
Herman van Malde zette zijn winstreeks van vorig seizoen (5 uit 5!) voort. Zijn tegenstander overzag iets waardoor Herman een kwaliteit won en later ook de partij.
Menno Brandenburg belandde in een iets beter voor hem dubbeltoreneindspel. Aangezien het moeilijk was iets te forceren werd er remise besloten.
Piet Verheij speelde iets te enthousiast op winst in een nogal vervlakte stelling. Die stelling gaf Piet wel het meeste recht om door te spelen maar Piet gaf een pion weg en daarmee ook de partij.
John van de Laar verschafte ons een half punt. In het eindspel moest John een kwaliteit teruggeven om te kunnen winnen maar het bleek niet voldoende.
Peter de Joode wikkelde af naar een voor hem gunstig eindspel met een paar lichte stukken. Toen vielen de vijandelijke pionnen als rijpe appels.
Gerrit Boer speelde al vrij snel met een pion minder. Gerrit bood wel genoeg tegenwicht waardoor pas laat in de avond de partij werd beslist. Helaas niet in zijn voordeel.
Op dat moment stond het 4-3 voor CE. Alleen de teamleider (ondergetekende) was nog bezig. Hij had van doen met 2 verbonden vrijpionnen en ook tijdnood. Uiteindelijk was dat een dodelijke combinatie.

4-4 dus. Een lichte teleurstelling gezien het wedstrijdverloop. De jacht op promotie gaat gewoon verder. Over 3 weken treffen we Fianchetto 2, tegenstander van gelijk kaliber.

Teamleider Eduard Smits

1 opmerking:

Menno zei

Helaas blijkt het toreneindspel niet iets beter, maar veel beter voor mij geweest te zijn. En vlak voor de afwikkeling naar het eindspel had ik op niet eens zo heel moeilijke wijze een pion kunnen winnen bij goede stelling.

Zelfs één zet voor de slotstelling had ik nog goede winstkansen. Helaas had ik toen weinig tijd meer, en misschien was het maar goed dat ik in zalige onwetendheid verkeerde. Anders was zelfs een half punt nog buiten mijn bereik geweest.