zaterdag 1 november 2014

Het tweede slaat toe!

Afgelopen zaterdag wist het tweede team nu wel de broodnodige matchpunten binnen te halen tegen de kersverse kampioen van de Zeeuwse schaakbond Goes.

De wedstrijd startte aanvankelijk niet in het voordeel van CE, in een hyperscherpe variant miste ik op zet negen de kritieke voortzetting,  daarna duurde de partij niet lang meer, 0-1 voor Goes. Kort daarna volgde Marcel die ergens een pion verloor tegen bord één speler Grochal , het loperpaar bood hier geen compensatie voor in een te gesloten stelling, 0-2.
Gelukkig waren de andere zes spelers wel in de juiste stellingen terecht komen,Kees, Matthieu Gijsbert en Hans speelden stuk voor stuk sterke partijen waarbij de tegenstanders gewoon strategisch overklast werden. Aangevuld met twee comfortabele remises van Angelique en Jelle, werd het dan toch nog een vrij degelijke overwinning op promovendus Goes, 5-3.
De volgende wedstrijd 22 november zullen er weer twee matchpunten gehaald moeten worden  tegen het derde team van de Pion Roosendaal, voordat het zware programma gaat beginnen.
 

Geen opmerkingen: