zondag 22 maart 2015

Verzwakt tweede speelt gelijk tegen sterk Overschie

Door het missen van Kees (vakantie) en John (invallen in het eerste),begonnen wij gehavend aan de wedstrijd tegen Overschie.

De start was echter voor ons, Arjen wist in een IQP-positie tegen Ronald Ruijtenberg een dodelijk dubbele aanval op te zetten. Helaas had ik een flinke off-day, na een vrijwel winnende stelling uit de opening te krijgen. Speelde ik een onnauwkeurige zet waardoor de hele stelling in elkaar klapte, vervolgens speelde mijn tegenstander Robbert Fokkink dit buitenkansje met ijzeren hand naar winst. Daarna tekende invaller Ton een solide remise aan tegen Cor Feelders. 1,5-1,5.
Hierna wisselden de punten en nullen elkaar in hoog tempo af. De tegenstander van Hans had een pion geofferd voor initiatief en kreeg dit ook. Ik weet niet precies wat er fout ging, maar toen Henk Ochtman mat in 1 dreigde gooide Hans de handdoek. Marcel mocht weer eens spelen tegen één van zijn favoriete tegenstanders Albert Segers en schroefde met een spectaculaire overwinning de plusscore weer op, de geofferde kwaliteit werd met rente verzilverd. Invaller Ab ging ten onder tegen de gehaaide Maurits de Jong, die her en der wat materiaal offerde om een gevaarlijk batterij richting Ab's koning te krijgen. Held van de dag was Matthieu die met een spectaculaire alles of niks aanval, de kopman van Overschie Erik Brandenburg mat wist te krijgen (zie onder, in het diagram is zwart aan zet, kort er na won wit).
Jelle sloot toen af met correcte remise tegen Karel Looijmans. 4-4
Doordat koploper Philidor geen fouten maakte lijkt het kampioenschap zo goed als beslist, met nog twee ronden te gaan kan er vrijuit gespeeld worden.


3 opmerkingen:

H. Hofstra zei

Heeft jullie 3e team geen verslagen?

Anoniem zei

Ik heb zondag een verslag gestuurd naar Michel, maar die heeft kennelijk nog geen tijd gehad om het te publiceren. Jaap.

Ton zei

Verslag van Overschie: http://sgo.feijen.info/1034/2012/1067/behoud-zeker-gesteld!/